Heel lang geleden

De oprichting,

Het Oudeschilder Visserskoor is op 8 maart 1985 als gelegenheidskoortje van visserlui begonnen, op een havenfeest in Oudeschild. Door het blijvend enthousiasme ontstond al gauw een echt visserskoor. Het koor, heeft door de vele optredens, reeds een goede en professionele reputatie opgebouwd. 

Het koor zingt (bestaande) vissersliederen ( Noordzee Visser, Ferme Stoere Visser, Kotterlied, Miljoenen Golven e.v.a. ) en Shanty liederen, en ook liederen die betrekking hebben op het eiland Texel (Texellied, Vuurtorenlied en het bekende Oudeschilder Visserslied ) Het koor zingt voornamelijk in het Nederlands. Maar er worden ook liederen in het Duits, Engels en zelfs Spaans gezongen. 

De titel van de CD, "Langs de Haven" (uitverkocht) is gekozen uit het lied "Visserskoor". De titel van de CD, "Behouden Vaart" (uitverkocht) is gekozen uit het lied "Ferme Stoere Visser" en de titel van de cd "Zwerven Op zee" uit het lied "De Visserman". De titel van onze 4de cd  "Op De Golven Der Zee" is ontleend aan het gelijknamige lied. 

Verschillende liederen zijn ook te zien en te beluisteren in beeld en muziek op onze eenmalige uitgave van de DVD "Oudeschilder Visserskoor 25 Jaar Op Koers ".  De DVD is uitgegeven t.g.v. het 25 jarig bestaan van het koor in 2010.

Het koor bestaat uit 42 zangers en wordt begeleid door 3 accordeonisten en een drummer en staat sinds november 2012 onder leiding van een dirigente.